Ik hoor het je denken; ‘Waarom zou ik kiezen voor een tekstschrijver? Ik kan ook zelf wel schrijven. En ik ken mijn verhaal als geen ander.’ Ik kan je geen ongelijk geven over deze gedachten, maar een tekstschrijver doet eigenlijk veel meer dan het letterlijk op papier (of een webpagina) zetten van jouw verhaal.

Natuurlijk, een tekstschrijver maakt een tekst van dat wat jij vertelt. Maar een goede tekst doet meer dan feitjes opdreunen. Een gortdroge tekst die in vakjargon geschreven is, is nou niet bepaald aantrekkelijk. Tenminste… mijn ben je na een alinea wel kwijt. En zeg eens eerlijk? Lees jij zulke teksten wel?

Waarom je zou moeten kiezen voor een tekstschrijver

Een tekstschrijver gaat niet zomaar klakkeloos een tekst schrijven. Tenminste, als je de goede hebt gevonden. Het is misschien een drempel, maar een tekstschrijver zal je eerst het hemd van het lijf vragen. Je wordt bestookt met vragen over jouw business, over jouw doelen en je drijfveren. Een tekstschrijver wil weten wat jouw verhaal is, waar de passie vandaan komt en wat jouw producten/diensten zijn. Pas als dat bekend is bij de tekstschrijver zal deze er een mooi verhaal van kunnen maken.

Doel & Doelgroep

Door al die antwoorden kan de tekstschrijver ook het doel en de doelgroep van de tekst bepalen (mocht je dat zelf nog niet weten). Want voordat er geschreven wordt, is ook dit belangrijk om te weten. De jongere ideale klant wil nou eenmaal anders aangesproken worden dan de wat oudere. Spreek je de doelgroep goed aan, dan zal de tekst ook daadwerkelijk gelezen worden en wordt daarna ook het doel van de tekst bereikt.

Hoe spreek jij?

Een tekstschrijver houdt ook áltijd rekening met de manier hoe jij spreekt met de klant. Het moet natuurlijk wel bij jou passen!

Filteren!

Schrijven is schrappen. Heb je vast eens van gehoord toch? Uiteraard weet je alles over jouw bedrijf en je dienst of product, maar moet je dan ook alles in ellenlange teksten gaan zetten? Hmm, nee, ik denk van niet.
Een tekstschrijver filtert wat er voor de klant echt toe doet. En maakt daardoor van een lezer een klant.

Frustraties

En laten we er niet omheen draaien. Het schrijven van teksten is niet voor iedereen weggelegd. Het inhuren van een tekstschrijver zal je zóveel frustratie schelen. Geen gestaar naar knipperende balkjes. Geen spelfouten in je tekst! Een tekstschrijver checkt alles.

Overtuigd? Ik help je graag verder. Neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Kan ik je helpen?